Novi Sad
19.12.2018.
18:30 > 19:59
Pojedini Novosađani požalili su sе na to da se na pojedinim lokacijama parking naplaćuje, iako sneg još uvek nije očišćenjen sа parking mesta.
  • Mirko

    24.12.2018 16:48
    Tipicno novosadski
    Sve nam smeta.U Becu ako mozes stati na parking , placa se, bez obzira na sneg , kisu....cena 2, 5eura sat. Ako nwces da platis ne parkras se.Najbolje bi bilo da nam ovi iz parkinga i ociste auto...Pitao me drug iz ns da li se placa parking u Becu ako pada sneg kisa.Da, ito kosta debelo a kazne astronomske
  • Maja

    20.12.2018 08:08
    Parking
    Žena sam.I nosim lopatu u kolima.Lopatam pola sata pa parkiram.I onda dodje ovaj što naplaćuje i vidi da je očišćeno.I naravno dobijem kaznu.Em lopatam em plaćam za nečiji nerad.Nisu očistili ništa sem bulevara.Trodoari,ostale ulice,parkinzi haos.Niko ništa ne radi.Ispijaju se kafe u toplim kancelarijama.Platica iz budžeta kaplje.Gradjanima se preti kaznama za neočišćeno ispred kuća,zgrada i lokala.Ko će ove kojima je to delatnost da kažnjava?
  • @cocco

    20.12.2018 07:39
    Ovde u madjsrskoj su parking mesta ociscena, o kolovozu da ne govorim, ja se uglavnom krecem biciklom. A koncept javne povrsine je nesto sto je vama ocigledno nepoznato, pa se raspitajte sta je to
  • Cocco

    20.12.2018 00:44
    Nije Parking servis sam sebe izmislio i postavio tu gde je i da radi to što radi. Osnivač je Grad! Odnosno, nisu to "naše" površine na kojima se naplaćuje parking. Uostalom, neka neko podnese dokaze da je neka od površina pod naplatom njegova lično. Cvrc! Pripadaju Gradu, a on naplaćuje parkiranje na svojojim površinama. I izvolite. Imate li neko dvorište ili površinu, ne morate je ni asfaltirati, ni iscrtati. Samo prijavite delatnost i napred. Naplaćujte parking na svome!
    Nije parkiranje izmišljeno i egzistira samo NS. Valjda ste tim kolima, koje vozite i parkirate, bili i negde izvan NS i Srbije? Nije vam ni Mađarska preko sveta. Otiđite tamo i nemojte platiti parkiranje. Posle, dođite na granicu da izađete prema Srbiji. Savetujem da to uradite u subotu naveće.
  • Vojvodjanin

    19.12.2018 23:53
    Sneg je opet....
    Pored Satelistske pijace, u Vojvodjanskoj ulici, nisu očistili mesta za invalide. Šta su vam prioriteti?
  • @Grbavi sa grbavice

    19.12.2018 23:13
    malo se obrazuj
    Tako je, hocemo da platimo:
    1. parking koji je propisno obelezen/ociscen i izgradjen (ne dosli neki iz partije i zaboli tablu na tudjoj povrsini)
    2. cist GSP sa dovoljnim brojem mesta i klimom/grejanjem (a ne krseve oprane 2x u poslednje 2 decenije u kojima je vruce/hladno a putnici kao sardine)
    3. strucni, dobro opremljen medicinski kadar (a ne kupljene diplome bez odgovornosti i poljske bolnice iz I svetskog rata)
    4. grejanje (kao i struju) podjednako kao i drzavne ustanove, politicko-tajkunske firme, "strani investitori". itd. (a ne da mi placamo a oni trose daleko vise za dz)
    5. SPENS ali da onda sadrzaji budu besplatni, a ne i da placamo kroz poreze/takse/doprinose i ulaznice a SPENS ne dobije nista jer sve pojedu paraziti
    6. kvalitetnu robu po normalnim cenama (moze evropskim, posto je kod nas daleko skuplja) a ne otpad po osrednjim i osrednje po lux cenama
    7. ciscenje trotoara ili da sami cistimo (ali onda nadleznim sluzbama ni dinara iz budzeta, ne moze i jedno i drugo)
  • Gorki

    19.12.2018 22:59
    Soisak, pa po spisku
    Postoji li nekakva javno dostupna lista državnih i gradskih direktora, upravnika, šefova i smenovođa? Trebalo bi to imati, lustracije radi.
  • Pravi Opalim te g...

    19.12.2018 22:53
    I Parking servis ima sendvicare. Samo da ih podsetim da mesta za parkiranje ima isti broj kao kada nije postojao servis. Oni ih nisi napravili, israli a ni zakupili od grada taj prostor. Oni su OTELI od gradjana. Ameri imaju izraz inspektor za novcanike a mi porez za budale. Uzivajte to je vas grad,moj nije odavno.
  • Grbavi sa grbavice

    19.12.2018 22:10
    svima što grbave
    Ako nije očišćeno nemoj se parkirati ako se parkiraš plati i gotova priča. Svi bi sve badava.
    Hoćemo da parkiramo a nećemo da plaćamo.
    Hoćemo švedski GRAS a šveramo se u busu.
    Hoćemo švajcarsko zdravstvo a nećemo da plaćamo doprinose.
    Hoćemo da zimi držimo otvorene prozore a skupo nam je grejanje
    Hoćemo da čuvamo SPENS a na njega niti idemo niti bi za njega dinara dali.
    Hoćemo kvalitetnu garderobu a petkom na najlonu kiša da padne suv bi ostao.
    Hoćemo da su trotoari suvi a niko lopatu da dohvati.
    NEVIĐENI SMO LICEMERI
    i na kraju nisam komunalac povraća mi se i od ove i od prethodne a verovatno i od buduće vlasti. Imam svoj zanat koji nekako naplaćujem i imam za sebe i porodicu. Uvek mi je ispred kuće trotoar čist, parking mesto očišćeno a deci uredno plaćam pokazne karte. O porezima neću ni da pričam to se mora a vi se pogledajte u oči.
  • комша

    19.12.2018 21:07
    На насељу ништа није очишћено како треба. Канте за ситне отпатке су претрпане, људи (стока) баца поред њих. Паркинзи и споредне улице да бог сачува...
  • salajka

    19.12.2018 21:06
    Pre nego što ostavite komentar, podsetite sebe da li ste počistili sneg ispred svoje kuće ili zgrade, pa tek onda opalite po parking servisu, koji definitivno zaslužuje kritiku. Sramota je da je ispred većine kuća sneg počišćen, a da ispred zgrada sa 10-50 stanova nije.
  • @The Lalosh

    19.12.2018 20:38
    Nema nikakvog potucanja po sudovima, jednom se pojavis i das izjavu/primedbu da parking mesta nisu bila obelezena/vidljiva i to je to.
  • Pak

    19.12.2018 20:04
    Ni ulice nisu očišćene pa kako onda da budu parkinzi. NIKO NIŠTA NE RADI! Nisam videla nijednu stazu za pešake da je očišćena. Čisto je samo malo ispred prodavnica i tako nečeg sličnog. Sve ulice su pune snega bljuzgavica i zaleđenog pokrivača debelog 10 cm! Nema nikog iz gradskog zelenila ili nekog ko bi to već trebao da čisti da je to očistio!!! Dok prolazim ulicama na krovovima SVIH zgrada i kuća vise velike ledenice, svakog trena neka može da padne i ubije čoveka dete ili neku jadnu životinju.
  • Ćao

    19.12.2018 19:51
    Parking servisom upravlja SPS, isti onaj koji je u kampanji rekao da će ako uđe u vlast ukinuti tu firmu.........
  • bat jbga

    19.12.2018 19:30
    Ne mozes da naplacujes nesto sto nisi pripremio. To je isto kao kad bi ti u hamburgeriji dali zivo meso i rekli:"Pa znate, nama ne radi rostilj ali evo dobili ste meso, izvolite platite"!
    Ako si parking servis, pocni da servisiras parkinge tako sto ces ih ocistiti od snega za pocetak zimi, a leti od prljavstine i leseva uginulih zivotinja.
  • Joca

    19.12.2018 19:22
    Istom merom
    Ovakvo objasnjenje parking sluzbe je krajnji bezobrazluk i tako se istom merom treba postaviti prema njima, stranackim poslusnicima.Svaku spornu nastalu situaciju na parkingu treba iskoristiti za tuzbu i naplatu stete. Grad podrzava ovakav rad parking servisa te se i prema njemu treba na isti nacin odnositi. Pokrenuti vestacenje saobracajne ispravnosti obelezavanja parking mesta,sirina,duzina i moguca lokacija za bezbedno saobracajno manevrisanje.
  • The Lalosh

    19.12.2018 19:13
    Logika je jasna
    99% korisnika nema nameru da se potuca po sudovima da bi dokazivali da su u pravu. Lakše je platiti parking.
  • Mile zlojeb

    19.12.2018 19:07
    Paraziti!
  • DonJuan

    19.12.2018 19:03
    Pa i gradjani su mentoli ako se bune zbog naplate samo dok ima snega, to preduzece treba rasformirati, a sendvicare raspustiti, jer nemaju nikakvog osnova da naplacuju parkiranje na javnim povrsinama koje pripadaju svima nama.
  • Marta

    19.12.2018 18:57
    Kako grašani da kazne Grad NS što ne čistu ni trg nisu u stanju da očiste, bokt pa ti šmakovi bar putuju pos vetu, videlili kakvo trgovi izgleedaju zimi, uprkos snegu očišćeni. Šta je ovo šta e ovo dšava sa gradom leti je toliko prljav i smrdljiv a zmi toliko zapušten da ti pripadne muka. Hello ima li koga u toj Čistoći?
  • dax

    19.12.2018 18:56
    Aha, a sta ako su ljudi usli posle 21 casa (kad prestaje naplata parkiranja), automobil im je ostao na tom mestu celu noc dok je napadalo pola metra snega, a sledece jutro nisu mogli da izadju pa su se pomirili sa tim da im je auto zaglavljen?

  • ime

    19.12.2018 18:50
    @vladan
    druže, ovi su obećavali ukidanje parking servisa, kad su pobedili su uzeli PS sebi, flajer im je bio neki crveni sa nekom gicom ili tako nešto, 1000%...
    usput, ja vozim 4x4 i mogu da se popnem u metar snega, samo je pitanje dragi moji iz PS u šta stanem kad izlazim, ali dobro, navikli smo mi na vas, moje je pitanje, kada će ovi što naplaćuju prestati da bacaju celofane kad odlepe kovertu i ture kaznu unutra, imaju osamsto džepova ali uredno bacaju po ulici, nedavno mi na moje ispalo vam nešto frajer odgovori nije ispalo nego sam bacio, uzmem priđem i ubacim mu u torbu kaže mi šta mene jebeš pogledaj koliko ima smeća...
  • REBEL_NS

    19.12.2018 18:14
    Lako!
    Lepo svim tim ljudima, koje ste poslali da naplacuju, lopatu u sake! Nemate zakonskog osnova da naplatite parking ako na bilo kom delu ima vise od 5cm snega. Prestanite naplatu, tj. da OTIMATE! Vec ste nam oteli, samodoprinosima novosadjana izgradjenih, parking mesta, sada jos i ovo. Ali, to se savrseno uklapa u "naprednu" filozofiju: mogu da kaznjavaju pojedince, firme ili skupstine stanara za neciscenje snega, ali oni ne mogu da odgovaraju za isto.
  • pada na sudu 100%

    19.12.2018 18:06
    U slucaju da parking mesta nisu obelezena (iscrtana) i/ili da su potpuno prekrivena snegom, nemate obavezu placanja parkinga.
    Tabla je dovoljna samo kad je parking prostor ogradjen (garaze, placevi i sl.)

    Slobodno nek' proveravaju i ostavljaju kazne, dokaze nemaju (moraju da fotografisu a tu se vidi ako je neobelezeno/neocisceno)
  • Vladan

    19.12.2018 17:52
    Dosao vam je kraj
    Na sledecim izborima glasam za opciju koja obeca totalno ukidanje parking servisa. To ce biti jedini kriterijum po kom cu glasati. Da li se slazete?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna